top of page

Tracks & Trails

Public·29 members
Jaxon Hill
Jaxon Hill

Surveillance Felirat AngolA hámra rögzíthető feliratok utalhatnak a kutya tevékenységére (például vakvezető kutya, kereső kutya, őrző kutya), vagy akár arra, hogy megsimogatható-e vagy sem. Vidám feliratok is kaphatók, például 'Girl Power' és 'Hero'.
Surveillance felirat AngolKicsit több időt igényel, de lehet angol nyelven tanulni is.Én egy kurzusba vágtam bele angol tanulás címszóval. A videó feliratos, a szöveget külön is le lehet tölteni. Nagyon munkás, legalábbis az én nyelvtudásommal, de az első leckéhez képest lényegesen kevesebbet kell szótároznom, így valószínű van értelme.


Imádom a VLOG Brotherst! John miatt találtam rá a csatornára, és még néha most is nehéz elhinni egy-két videó után, hogy ő írta a Csillagainkban a hibát :DAmúgy Hank egyszer készítette egy közös videót az AVbyte Brothersszel, ők is zseniálisak, pár perces musicaleket írnak mindenféle témában. Nekem a halogatós videójuk a kedvencem: -E :D Azért is jók a videóik, mert van hozzájuk felirat, és így tudom, hogy mit kellene hallanom :DEgyébként még Charlie McDonnell videóblogját szoktam nézegetni -VnzuXHebX5I77g


Ha az adott tartalomhoz elérhető felirat a kiválasztott nyelven, de nem jelenik meg az eszközödön, próbáld meg másik eszközzel. Előfordulhat, hogy a Netflix app a 2014 előtt gyártott eszközökön nem támogat bizonyos nyelvű, pl. arab, kínai, héber, hindi, japán, koreai, thai, román vagy vietnámi feliratokat, de a legtöbb újabb eszköz már ezeket is támogatja.


Az időzítés szerkesztéséhez töltsd le a feliratfájlt, és nyisd meg egyszerű szöveg (.txt) szerkesztésére szolgáló programmal, mint amilyen például a Szövegszerkesztő (TextEdit) vagy a Jegyzettömb.


Azért ezzel kezdem, mert ez egy alapvető, nem eléggé hangsúlyozott, fontos eleme a nyelvtanulásnak. Vedd magad körbe az angollal, szószerint kezdj el ezen a nyelven élni. Hallgass podcastet, nézd a kedvenc sorozatod (Jóbarátok rulez!), olvass újságcikkeket, rövídített regényeket, képregényt. Az már csak a fantáziádra van bízva, hogy miben leled örömödet, az internet végtelen univerzumában biztosan találsz valamit, ami érdekel és angolul van.


Azonban egy dolog nagyon fontos: ha angolul nézel filmeket, sorozatokat, műsorokat, és biztonságban érzed magad a magyar felirattól, akkor sajnos nem fog olyan jól működni az angolozás. Nem önmagában a feliratozással van a baj, de a magyar felirat nem segít, csak eltereli a figyelmedet az angol szövegről. Inkább használj angol feliratot, és így a szemeddel követheted is a kimondott szavakat. Ez segíthet majd, amikor esetleg le is kell írni őket.


Amit ezen kívül gyakran javaslok a bátrabbaknak: állítsd át a telefonod, laptopod, számítógéped vagy tableted nyelvét angolra. Ezzel kikerülhetetlenné teszed az angolt a mindennapokban, és hasznos szókincset is villámgyorsan összeszedhetsz!


Ez a gyakorlat több szempontból is támogatja az angoltanulást. Egy másik emberrel való társalgás ugyanis elköteleződést és figyelmet igényel, ez pedig elősegíti a tanulást. Valamint érzéseket vált ki belőlünk egy másik ember, és azokra, illetve a hozzájuk kapcsolódó körülményekre sokkal jobban emlékszünk. Arról már nem is beszélve, hogy minél többet gyakoroljuk a nyelvhasználatot, annál profibbak leszünk.


Ne félj külföldiekkel ismerkedni, elég klassz dolog. Az angolod gyakorlásában és fejlesztésében ez nagy lendületet adhat. Sokkal magabiztosabb leszel később, mondjuk egy nyelvvizsga szituációban, ha már korábban beszélgettél angolul olyanokkal, akik nem tudnak neked néha magyarul besegíteni.


Ha van ismerősöd külföldön, vagy az ismerősöd ismerőse külföldi, esetleg van külföldi kollégád, ne habozz megszólítani őket és csevegni akármiről. Mint ahogyan Te is segítőkész és elnéző lennél egy éppen magyarul tanuló külföldivel (igen, ilyen is van), úgy az angol anyanyelvűek is azok lesznek veled.


Ha már jársz angolórára valahová, akkor pedig ne add fel. Sokszor szem elől tévesztjük a célokat, és hajlamosak vagyunk inkább feladni, amikor a legnehezebb, de a sikerélmények ezen a ponton túl kezdődnek. A csoportba járás ezért is hasznos, a tanárod és/vagy a többiek is motiválnak téged.


Természetesen nem kell angol A2-vel tanári pozíciót vállalnod, de a legjobb módja az információ rögzítésének az, ha továbbadod. Amíg valaki másnak magyarázod a befejezett jelenidőt, úgy magad is könnyebben megérted.


A fent felsoroltak segítenek abban, hogy észrevétlenül a hétköznapjaid részévé váljon az angol, és inkább napi rutinként, mintsem elérendő célként gondolj rá. A kiegyensúlyozott, lépésről lépésre haladás nagyon fontos, a legfontosabb pedig, hogy közben jól is érezd magad.


Az egyes médiafájlok (Track File) csak egyfajta audiovizuális adattípust tartalmaznak, igazodva a megjelenítés egy adott vetületéhez. Például, az első médiafájl tartalmazhatja az elsődleges képadatot, a második a francia nyelvű hangadatot, egy harmadik pedig az angol nyelvű feliratozást. A médiafájlok az MXF fájlformátum egyszerűsített profilját használják. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page